top of page

HEJ

Mitt namn är Karolina Lilliequist, jag är illustratör, konstnär och arkitekt. Jag har min ateljé i Växjö där jag jobbar med både beställningsuppdrag och egna projekt. 

Det roligaste med att vara illustratör är att knäcka gåtan, att lista ut hur en text eller ett tema kan bli översatt och tolkad till en bild. Jag är nöjd då jag kommit på en underfundig eller oväntad lösning på ett uppdrag samtidigt som jag har en överraskad och belåten kund i andra änden.

Min illustrationsstil är en blandning av collage och tecknade linjer. Beställare kommer från olika håll, så som kommunikatörer från den offentliga sektorn, reklambyråer som i sin tur har uppdragsgivare, eller art directors på tidningsredaktioner. Illustrationer som jag gör kan ses i verksamhetsrapporter, inredningsmagasin, utbildningsmaterial, på bokomslag, informationsmaterial och mycket annat.

Hör av dig om du har frågor eller vill samarbeta. Jag ser alltid fram emot nya utmaningar! ---> Skriv en fråga 

ka_kritvit.jpg
Tidigare samarbeten

 

Redaktionell illustration: 

Forskningsmagasinet 1866, Smålandsposten, Elle interiör, Visit, Metro Student, Entré  

Samhällsinformation/offentlig sektor: Region Kronoberg, Kungälvs kommun, Växjö kommun, Västra Götalandsregionen - Kunskapscentrum för Jämlik vård, CVS Centrum för välfärdsstudier, Region Halland

Byråer: Lördag Morgon Media AB, Tremedia i Borås, Duolongon-kommunikations- och designbyrå, RÖD reklambyrå

Konstnärliga uppdrag: Region Kronoberg, Kafe de luxe, Smålandsposten

80726423-7E99-4601-AE0D-DAC7B90CAE47.png
ST-Logotyp.jpg
Medlemskap

Medlem i Svenska Tecknare och Illustratörcentrum

bottom of page